Savnet i Norge

Etterlysning - savnede personer i Norge

Ofte stilte spørsmål - og svar


Her besvarer vi spørsmål som er relevante for flere etter hvert som de dukker opp. 

Spm: Hvordan melder jeg noen savnet ?"

Svar: "Det er kun nærmeste pårørende som kan melde noen savnet.
Før vi kan lage en sak på det må det også være registrert savnetmelding hos politiet. Vi må ha en kopi av savnetmeldingen eller en kvittering fra politiet, sendt til vår epostadresse! Unntak fra dette er kun dersom vi kommer over, eller blir tipset om, en sak som politiet allerede har gått ut i media med!

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller bruk kontaktskjemaet på hjemmesiden vår, med bilde(r) og relevante opplysninger - så blir det publisert så snart som mulig.
Vår epostdresse er: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Relevant informasjon kan være:

 • Navn:
 • Alder:
 • Høyde:
 • Hårfarge:
 • Dialekt:
 • Bekledning:
 • Spesielle kjennetegn:
 • Tatoveringer/piercinger:
 • Bosted:
 • Savnet siden:
 • Siste sikre observasjon - når og hvor:

Og sist men ikke minst - Hvem vi kan holde kontakt med underveis i saken: Epostadresse og/eller telefon, og gjerne navn."  

Spm: "Hvordan kan jeg hjelpe til med å støtte Savnet i Norge ?"

Svar: "Om du  velger "Støtt oss" fra menyen finner du oversikt over flere måter du kan hjelpe til med å sikre videre utvikling av Savnet i Norge på. Via Grasrotandelen, støttemedlemskap, donasjoner, blant annet." 

Spm: "Hva gjør jeg dersom jeg har tips i en sak ?"

Svar: "Kontakt politiet på tlf 02800 snarest!!
Det er svært viktig at konkrete tips om observasjoner og lignende sendes direkte til politiet! Vi har ikke kapasitet til å videreformidle tips til alle døgnets tider - og tips om observasjoner haster!
For dem som ikke ønsker å ringe til politiet kan dette skjemaet benyttes:
https://www.politi.no/tjenester/tips_politiet/Tips_1.xml
"

Spm: "Hvorfor blir noen saker blåst stort opp i media, mens andre ikke blir nevnt med ett ord ?"

Svar: "Det kan skyldes flere ting. Uansett så er det politiet som i samråd med de pårørende avgjør om det bør dekkes i media. I de tilfellene det synes klart at det har skjedd noe kriminelt, eller der det er snakk om å iverksette en umiddelbar leteaksjon og man trenger hjelp av publikum, kommer det gjerne i media øyeblikkelig.

Folk kan forsvinne av egen fri vilje også, og da er media mer tilbakeholden med å lage sak på det. 

Tatt i betraktning at det meldes 1800 personer savnet bare her i Norge hvert eneste år, så ville avisene ha vært fulle av denne typen artikler. Det sier seg selv at det må bli en form for siling av hva som publiseres." 

Spm: "Kan jeg etterlyse kjæledyr som har forsvunnet gjennom denne siden ?"

Svar: "Nei. Denne siden er forbeholdt mennesker som har forsvunnet. Det finnes egne sider på Facebook hvor du kan henvende deg for dette."

Spm: "Jeg ønsker å legge ut et innlegg på veggen deres, hvorfor går ikke dette an ?"

Svar: "Vi har fjernet muligheten for at andre enn Savnet i Norge kan publisere direkte på veggen vår.
Dette har vi gjort for å unngå at siden blir misbrukt, og for å sikre oss at etterlysningen er reell og at den savnede er meldt savnet hos politiet før vi publiserer en sak.

Nærmeste pårørende til en savnet kan ta kontakt med oss direkte vi kontaktskjema her på facebook eller på hjemmesiden vår, eller sende en epost til adressen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Se forøvrig det første spørsmålet i denne oversikten."

Spm: "Jeg ser dere ber om penger? Hva trenger dere det til? Er ikke Facebook gratis da ?"

Svar: "Savnet i Norge er en frivillig organisasjon som drives helt uten noen form for statlig eller kommunal støtte. Alt arbeidet utføres på frivillig basis på fritiden. Likevel har vi faste kostnader som telefon, porto, regnskap, kontormateriell, avgifter til myndigheter, og drift og vedlikehold av hjemmeside. Kostnader som i dag dekkes fra egen lomme.

Vi ønsker også å utvikle virksomheten slik at vi kan være bemannet på heltid, og på enda lengre sikt - også være døgnbemannet. Da trengs det midler for å erstatte ordinær arbeidsinntekt.

Det er ikke bare å sette inn personer som har fri til forskjellige tider på døgnet. Ofte får vi tilgang til sensitiv informasjon, og personvernet står sterkt i vårt arbeide. Derfor må vi være meget forsiktige med hvem vi gir tilgang til dette materialet.

Det kan være aktuelt for organisasjonen som fremtidig arbeidsgiver å kreve politiattest for den som skal bemanne Savnet i Norge.

Behovet for å ha en høy servicegrad er absolutt tilstede, med tanke på at det meldes 1800 personer savnet her i Norge hvert år. Vi vokser jevnt med mange nye tilhengere hver eneste dag, og det blir stadig mer omfattende arbeid som legges ned i driften."

Spm: "Er det lov å bruke materiell og bilder fra hjemmesiden og facebooksiden deres ?"

Svar: "I utgangspunktet - ja - men en grunnleggende forutsetning er at Savnet i Norge blir oppgitt som kilde.

Skal en etterlysning publiseres på en annen side, er det selve linken til saken vår som skal kopieres og publiseres. Det vil si den adressen man kommer til ved å klikke på bildet som ligger til en etterlysning. På den måten unngår man at det ligger forskjellige versjoner rundt om, fordi - når vi oppdaterer saken med nye opplysninger i hovedteksten, blir dette oppdatert overalt hvor linken er delt. 

Grasrotandelen

Savnet i Norge • Org.nr. 999 154 263 • E-mail: post@savnetinorge.org
Copyright © 2012-2014. All Rights Reserved.

Vår side på Facebook
Følg oss på Twitter