Savnet i Norge

Etterlysning - savnede personer i Norge

 

I forbindelse med at vi publiserte forsvinningen av Kristin Anderson i kongsvinger i forrige uke, ble vi kontaktet av en journalist fra avisen Glåmdalen i Kongsvinger.

Vår publisering av saken bidro til at Kristin kom til rette i god behold.

Se faksimile av reportasjen som sto i avisen nedenfor:

 

 


Selve artikkelen:«Hun er 38 år, har blå øyne, brunt hår, er tynn og om lag 165 høy» lød etterlysningen som i raskt tempo ble delt og spredd på sosiale medier.

 

I god behold

Kvinnen er rusmisbruker, og familien var meget bekymret over at hun ikke hadde tatt kontakt med dem på flere uker.

Etterlysningen ble delt på Facebook, familien fikk tips om at hun var blitt sett i byen, de gikk ut med en etterlysning gjennom Glåmdalen Nett og kvinnen ble funnet torsdag kveld.

– Hun er i god behold, Kongsvinger er en liten by, og hun var blitt gjenkjent, sier hennes mor Hanne Marit Pettersen i Oslo.

 

Hjemmeside

«Savnet i Norge» er en Facebook-gruppe som på kort tid har fått stor oppslutning

– Det fantes ingen slike sider som dette fra før, så jeg startet like godt opp en selv. Vi har nå like under 13.000 tilhengere, sier Terje Helberg, som driver «Savnet i Norge».

– «Savnet i Norge» er nå registrert som en frivillig organisasjon i Brønnøysund, og jeg har planer på sikt om å etablere lokale søkelag rundt om i landet. Driften er tenkt finansiert gjennom gaver og donasjoner.

 

Går til sosiale medier

– En ny hjemmeside står også på trappene, og den vil på forsiden inneholde i kronologisk rekkefølge de personene som til enhver tid har status som savnet hos oss.

– Nye saker vil fortsatt bli delt via vår facebookside som før – og Twitter vil bli opprettet også til dette formålet. Alt vil bli behørig nevnt på Facebook-siden når den tid kommer, sier han.

Stadig flere savnede personer etterlyses gjennom sosiale medier som Twitter og Facebook.

Under forsvinningen og senere funnet av den drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne i sommer, advarte politiet mot å la sosiale medier ta overhånd og i verste fall ødelegge etterforskningen.

Da ni år gamle Anna forsvant fra Örgryte i Sverige tidligere i høst, gikk den frivillige organisasjonen «Missing People» ut på nettet og med letemannskaper.

Da hun ble funnet, sammen med den personen som var mistenkt for å ha kidnappet henne, var det av mannskapene fra «Missing people».

Grasrotandelen

Savnet i Norge • Org.nr. 999 154 263 • E-mail: post@savnetinorge.org
Copyright © 2012-2014. All Rights Reserved.

Vår side på Facebook
Følg oss på Twitter